ŚwiatDiety.pl

Switch to desktop

Pasty jajeczne

pasty na jajka www.bogatyelblag.pl

W związku ze zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi, podpowiadamy jak ciekawie można podać jajka, aby zaskoczyć swoich gości.

 

 


 

Składniki

  • 9 jajek ugotowanych na twardo

  • 2 łyżki odsączonego tuńczyka

  • 2 łyżki majonezu 

  • łyżeczka soku z cytryny

  • pół łyżeczki musztardy

  • sól i pieprz

 Przygotowanie

  1. Jajka obierz ze skorupek, po czym przekrój wzdłuż na pół i wyjmij z nich żółtka.

  2. Połowę żółtek należy zmiksować z tuńczykiem i łyżką majonezu. Następnie doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

  3. Białko jednego z jajek zmiksuj z pozostałymi żółtkami i łyżką majonezu. A na koniec dopraw musztardą, solą i pieprzem.

  4. Pasty wyciskaj do połówek jaj, ważne jest, aby była schłodzona i niezbyt płynna.

  

  

zdj.  bogatyelblag.pl

Copyright 2013 Światdiety.pl. All Rights Reserved
Powered by: Softdesign Studio

Top Desktop version